Tidbecks i Ljungsarp expanderar och förvärvar BH Svets AB i Habo

 

I fredags blev det klart att Tidbecks förvärvar BH Svets i Habo. På bilden Benny Honkala BH Svets, Sven-Olov Kronaas VD Tidbecks, Linus Johansson kontorschef SEB Ulricehamn och Lillemor Johansson BH Svets.

Vi är inne i en utvecklande och expansiv fas

och behöver knyta till oss mer kapacitet och kompetens inom svetsning berättar Sven-Olov Kronaas, VD på Tidbecks i Ljungsarp. BH Svets i Habo är specialiserade på svetsning, och har som vi på Tidbecks en lång erfarenhet inom området. Efter mer än 20 år av nära samarbete går BH Svets AB in som dotterbolag till J.H. Tidbecks AB i Ljungsarp. Inga förändringar kommer att ske utan BH Svets drivs vidare under ledning av den forne ägaren. Övertagandet skedde den sista september.

Information om bolagen:

BH Svets är specialiserade på svetsning, både med robot och manuellt i alla dess former i alla typer av serier. Främsta styrkor är kvalité och leveranssäkerhet i alla kategorier. Antal anställda är 15 personer. Direkta - och framtida utvecklingsmöjligheter för båda företagen är många i och med övertagandet.

Tidbecks är som bekant ett ledande verkstadsföretag inom svensk tillverkningsindustri som erbjuder en toppmodern maskinpark med hög kapacitet, skräddarsydd för att möta våra kunders önskemål. Vi erbjuder ett svårslaget helhetskoncept: All inclusive - där vi ständigt arbetar för att designförbättra, materialbespara samtidigt som vi utvecklar och effektiviserar tillverkning och flöden. Tidbecks är specialist på att konstruera och tillverka svetsade nät, svetsade galler, krenelerade galler, krenelerade nät, bockade trådprodukter, metallduk och sträckmetall. Med stor erfarenhet, kunskap och kompetens kring formgivning av tråd bidrar vi till våra kunders berättelse och produktutveckling. Med konstruktioner som förstärker, håller uppe, håller ute, separerar, som motstår tuffa miljöer eller designas för visuella ändamål och som även skyddar det vi håller mest kärt. Utifrån de Globala målen arbetar vi på Tidbecks aktivt för att skapa värden i alla led. Med ett handlingskraftigt, hållbart och ansvarsfullt företagande där de ekologiska, ekonomiska och sociala vinningarna går hand i hand.

 

Vill du ta del av våra nya möjligheter?

Våra konstruktörer och projektledare hjälper dig gärna med ditt projekt.
Du når oss via Teams, telefon eller mail.

Sven-Olov Kronaas
0321-53 01 18
sven-olov.kronaas@tidbecks.se